2011. április 14., csütörtök

Az a bizonyos jobb és balkéz …

MTI – 2011.04.11. 17:01
„Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt két rendőrt hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt hétfőn a Fővárosi Bíróság.

Az elsőrendű vádlott, aki a XXII. kerületi rendőrkapitányságon dolgozott főtörzsőrmesterként, ismeretlen személy kérésére 2008 márciusában négy ember mobiltelefonjának az év február 1-je és 15-e közötti híváslistáit kérte le a szolgáltatótól jogosulatlanul azzal a valótlan hivatkozással, hogy bűncselekmény felderítése céljából büntetőeljárásban van szükség az adatokra ….

A büntetőper másik vádlottja H.D. rendőr százados, aki az elsőfokú ítélet szerint ismeretlen személy kérésére 2007 szeptemberében a gyöngyösi rendőrkapitányságról hivatali helyzetével visszaélve, jogosulatlanul lekérte a mobilszolgáltatótól egy ember 2007 áprilisa és júniusa közötti híváslistáját.”



Gondolom, a hír önmagáért beszél, különösebb kommentárt nem igényel, csupán néhány kérdés várna megválaszolásra, például tudja-e az a bizonyos bal kéz, mit csinál a jobb kéz? Nagyobb bűn híváslistát megszerezni, mint személyes adatokat? Miért kell korrupcióra kényszeríteni magánnyomozókat és rendőröket?

A többi kérdést és a lehetséges válaszokat a kedves olvasók fantáziájára bízom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali
Én sokat köszönhetek ennek a dolognak.Azt hittem ilyen csak a filmekben van És nem.Sajnos az élet rákényszerített hogy felvegyem a kapcsolatot egy magán nyomozó céggel és így maradt meg a lakásom.Szóval mindenkinek ajánlom.Hogyha kell akkor keressen ilyen és evvel foglalkozó céget.Én sokkal tartozom nekik. Úgyhogy köszönöm Sz Sanyibának és Sz Atillának