2008. július 27., vasárnap

Miért írok?


Jogos a kérdés, magamnak is feltettem, hogy szükséges-e, van-e valami értelme. Csak azért, mert divatba jött blog-t írni, vagy nem tudok a felesleges időmmel mit kezdeni, netalán tán túlságosan extrovertált személyiség lennék, egyértelműen nem a válasz. Olyan információkat is közzétenni, amelyek nem közkeletűek a „nem szakmabelieknek” – igen.

Új WEB oldalaink szerkesztésekor a „szükséges és elégséges” követelményének kellett megfelelni, azaz mindenről, a szükséges mélységben, s a lehető legrövidebb tartamban próbáltunk írni, így nem volt lehetőség példákkal, megtörtént esetekkel – természetesen a nevek és helyszínek megváltoztatásával – és tanulságaival, esetleg következményeivel alátámasztani, így ezt a blog – t egyrészt „hiánypótlás gyanánt”, másrészt az Önök kérdéseire és felvetéseire vonatkozó fórumnak szánom.

Előre szeretném bocsátani, hogy szenzációs, fordulatokban gazdag, krimi jellegű beszámolókat ne várjanak, egyrészt, mert az élet általában nem olyan bonyolult, másrészt toll, akarom mondani billentyűzetforgató képességem, sem vetekszik az ismert szerzőkéivel.

A mai bejegyzésemben röviden, csak két dolgot szeretnék érinteni, amelyre felkaptam a fejemet olvasásukkor.
Több hasonló profilú cég honlapján olvastam, hogy ők már bizony elsőként, az 1990-s évek elejétől foglalkoznak magánnyomozással, információszerzéssel, így természetesen rettentő tapasztalatokkal bírnak. Az egész pikantériája, hogy a magánnyomozás végzésére az 1998. évi IV. Törvény és annak végrehajtási utasítása, a 24/1998. (VI. 9.) BM rendelet – Lásd: http://www.szvmszk.hu/node/2 - ad lehetőséget. A kérdés megválaszolása, úgy gondolom, nem az én tisztem.

A másik hasonló - s ebben a laikus, bajban lévő ember félreinformálásának ízét érzem -, „egyedül, illetve ügyvédi kapcsolattal dolgozom” típusú bizalomgerjesztőnek szánt bemutatkozás.

A Sherlock Holmes típusú magányos magánnyomozók egyrészt a képzelet szüleményei, másrészt neki is volt legalább egy Watsona.
Minden magánnyomozónak, még ha OKJ-s tanfolyamon is szerezte a képesítést, alapvető jogi, kriminológiai, kriminalisztikai és jogi ismeretekkel kell(ene) rendelkeznie, így ez a kis „hab” a tortán is erősen elgondolkodtató, hogy mi célt szolgál. Természetesen minden, valamit is magára adó magánnyomozó, iroda, ügynökség számos ügyvádi kapcsolattal rendelkezik. A többes szám azért is ildomos, mert ma már az ügyvédek is – a kor követelményének megfelelően szakosodtak.

Következő bejegyzésemben, a magánnyomozók eszköztárával, s azon belül is a megfigyeléssel szeretnék foglalkozni.

Remélem felkeltettem megtisztelő érdeklődésüket, , kérdéseikre, javaslataikra megpróbálok elfoglaltságom függvényében a leggyorsabban válaszolni.
Amennyiben halaszthatatlannak ítéli problémáját, keressen a 20/33 87 351 telefonszámon.